“旺角抵食午市泰國嘢 ”
Le Viet的評論

Le Viet
訂位
香港排名第152 (共13,979家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀

旺角抵食午市泰國嘢
平時食泰國嘢多數係夜晚食 小菜都貴貴地 所以間唔中食下 今日行開旺角 見到呢度泰國嘢午市餐牌唔貴 一於入去試下

火山軟殼蟹法包 $148
農夫包入面有好多咖喱蟹膏仲有大大隻軟殼蟹咬落去加埋咖喱同麵包真係點食都唔厭 價錢方面都算正常唔算太貴 就咁食一個包其實都可以幾飽不過建議幾個人share食 軟殼蟹都幾脆 蟹膏咖喱都幾濃

泰式菠蘿炒飯 $48
呢個價錢有埋嘢飲都唔算貴而且炒飯份量都幾大碟 菠蘿午餐肉雞蛋同埋青豆蘿蔔等等嘅料 食落都幾開胃㗎又飽肚 想食飽啲嘅朋友呢度都幾抵食

香茅豬扒飯$48
午餐嘅價錢都係一樣有埋嘢飲價錢唔算貴 豬扒份量都幾大碟 建議大家嚟到叫幾個唔同嘅菜式share食

總括嚟講旺角呢間泰國嘢嘢食唔貴質素都幾好尤其是係佢嘅午市所以都幾推介大家嚟試吓

感謝 okt04009

3 週前評論 透過行動裝置

今日同同事到The One呢度食Lunch,黎到呢間越式餐廳,座位空間寬敞,食得舒服

香茅燒豬頸肉撈檬❤
燒豬頸肉份量多,有碳燒香,肉質口感豐富唔鞋口,檬粉彈牙,加上酸汁食,好開胃

春卷扎肉撈檬❤
春卷料豐富,有蘿白絲冬菇絲等等,皮炸得香脆,仲有大量蔬菜配料,健康又消暑

Le Viet 招牌飯❤
豬排好Juicy,多肉少骨,雞翼外脆內嫩,流心蛋煎得剛剛好,餸飯一流

椰菜苗❤
鮮甜無渣,蒜香味道突出,整體惹味!

蝦餅❤
蝦肉一D都唔吝啬,每一口都係啖啖蝦膠,粉漿唔會太厚,好足料

感謝 leopardess1205
3 週前評論 透過行動裝置

嚟尖沙咀商場行街,一上電梯見到呢間餐廳,招牌好奪目吸引。全場爆滿,咁多人幫襯,一於試吓。

價錢好經濟,Menu選擇好多。我揀咗「超載椰青焗飯」嚟到見到圖文相符,同Menu嘅相係一樣滿到瀉。大大隻鮮蝦,仲有爽滑墨魚仔, 啖啖飯都滿佈椰子味。

「原個菠蘿焗飯」有幾隻大蝦+肉鬆,加埋菠蘿肉同提子乾,酸酸甜甜好開胃。隔離枱見到我地個飯咁豐滿,佢地都忍唔住叫嚟試。

三色冰嘅果肉好爽滑,唔會太甜...Yummy

小食拼盤一次過滿足哂想食嘅野,全部即叫即整,熱辣辣.脆卜卜。下次Gathering可以再嚟試下其他菜式喇

感謝 lovercreamy
4 週前評論 透過行動裝置

鮮蝦米紙卷 $42
皮薄餡多,大大隻鮮蝦,沾滿酸汁好好食。

越式拼盤 $98
炸蝦餅香脆彈牙,好鮮甜
炭燒豬頸肉好軟林

串燒雞中翼 $46
燒到好香脆,配隔離醬汁好辣好惹味。

香茅豬扒金邊粉 $68
香茅豬扒係另上,大大塊,豬扒肉質軟林唔會靭,金邊粉滑身,湯底濃郁又香甜,自己可以再加芽菜,香葉,辣椒同青檸等。

椰汁紅豆冰 $28
紅豆份量多,粒粒香甜飽滿,椰汁味道濃厚。

咸檸梳打 $28
梳打可以自己倒入去,好夠氣,咸檸味道酸酸甜甜。

造訪日期: 2020年6月

燉蛋有好多雲呢拿籽

口感幼滑 勁creamy

做緊買一送一優惠

而家只係18蚊絕對超級抵食

我哋仲嗌咗杯青檸梳打配埋啲咁惹味嘅菜色真係 perfect!

總括而言

價錢合理而且冇伏過

如果大家想食啲有多款式又惹味嘅越南餐廳嘅話我超級推薦嚟Le Viet食

造訪日期: 2020年6月
感謝 elliecZ1780UE

查看過Le Viet的旅客也查看過

去過Le Viet嗎? 請分享你的經驗!