“員工態度一般 食物質素都唔錯”

北海道活壽司
香港排名第7,374 (共13,941家餐廳)
菜系: 壽司, 日式料理
2020年5月31日

行經mk 想食壽司 就去左呢間食
d吞拿魚 三文魚壽司幾好食
另外點左鰻魚壽司 鵝肝帶子壽司 價錢雖然有d貴 但係帶子 鰻魚大大件 鵝肝厚得黎 入口即溶
不過員工態度一般 仲比錯左第二枱張單 差d比貴左

造訪日期: 2020年5月
感謝 tommy988

2018年10月22日

每朝返工都會經過呢間餐廳,但從來都冇食過。今日一於去探一探呢個神秘嘅地牢

Lunch Set分左自選壽司同定食,後者大概$50~70/set,慳精如我叫左全場最平嘅照燒雞扒飯定食,$50包沙律同汽水或湯,免加一。

沙律係基本野,蟹子+青瓜+生菜+蟹柳,唔算好水。

湯就3選1,可以揀松茸湯/味增湯/三文魚湯,我揀左三文魚,湯底好清,但我好欣賞佢有大大舊三文魚

主食方面,雞扒超大塊,仲有大量生菜絲加幾片蕃茄,望落好足料

不過味道就好一般,塊雞扒好大陣雪藏味,完全冇醃過,要hi面頭d燒汁先有少少味,而生菜生蕃茄同熱飯個味道唔太夾,成件事好奇怪

造訪日期: 2018年8月
感謝 BornToEat1219
2017年4月8日 透過行動裝置

位置就腳,不過呢間野係死位,同朋友用唔同台入咗去都收唔到電話信號,價錢算ok, 散叫無放題,野食ok喇但唔太多選擇。

造訪日期: 2017年4月
感謝 SiuFuBb
2016年6月19日

北海道活壽司的壽司很好吃,魚生很新鮮,它區位於九龍區的鬧市,地點十分方便,食物也很不錯,非常值得一去

造訪日期: 2016年5月
感謝 lokyanchu
2011年12月27日

價錢非常貴,而且食物很難吃。我們兩人花了800元。服務員看了賬單,還想再收一道菜錢。最後我們付錢了,感到非常失望。餐廳想盡量多收我們錢。我們再也不會來這裏用餐了。另外,這裏的服務也很差勁,我們都不能自己挑選座位。大家千萬別來這裏用餐。

1  感謝 Pau A

去過北海道活壽司嗎? 請分享你的經驗!