“老字號餅店”
奇華餅家的評論

奇華餅家
香港排名第20 (共218家小吃)
價位: US$5 - US$10
周圍地區: 深水埗區
周圍地區: 深水埗區

土鳳梨金酥外皮黃金鬆脆,裏面有真嘅菠蘿肉,一絲絲有咬口,帶點微酸的菠蘿味。而且都大嚿,長方形狀,下午茶食完一件都有啲飽飽地。去唔到台灣旅行都可以買來食。
而海苔肉鬆鳳凰卷都好好味,非常鬆脆,入邊嘅肉鬆同紫菜混和。
杏仁條口感鬆脆,帶微微的甜味,面頭鋪上滿滿的杏仁粒,味道不錯。

造訪日期: 2021年2月
感謝 Eatwithwing

2020年6月14日

近佳節 食美糭 最新口味 新登場 銀杏果蓮子素糭 陳皮鴨腿肉糭
原來已經是五月節,又到食糭節

今次試到素食新口味和港式風味

銀杏果蓮子素糭 陳皮鴨腿肉糭

造訪日期: 2020年6月
感謝 alex lam 林
2020年1月15日

奇華近年成為香港必買手信之一, 售價好像提高了不少, 買最細包裝的蛋卷也要廿幾蚊
但久唔久經過都會幫襯下佢嘅蛋卷同馬仔

感謝 Hidy11
2019年12月27日

記得劉心悠的那個廣告嗎?一對就是一輩子的對象,這間做港式出名的餅家,特別推介嫁喜餅,還有那熊貓曲奇和台灣的鳳梨蘇。很記得曾志偉的那個用心做人用心做餅。

感謝 d_dragon2018
2019年12月23日 透過行動裝置

XO 醬、餅類是不錯,但價錢亦偏貴。尤其是一個合桃酥 HKD17,相對其他餅舖貴一倍。麵包不用試,浪費金錢。有禮盒送禮方便。

1  感謝 KaKaKaFly

查看過奇華餅家的旅客也查看過

去過奇華餅家嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣