“Enjoy the food and nice environment ”
The Stadium的評論

The Stadium
香港排名第754 (共13,941家餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
2020年6月2日 透過行動裝置

要開心其實好簡單,食餐好嘅就得啦! 中午都可以食好嘢。 觀塘區真係好多美食,工業區係中午時間,更係人來人往。

原本有分店,而家得返觀塘呢間,有張好大既桌球枱,電視開住sports Channel, 仲有戶外位既美式餐廳。

午市套餐:
1. 安格斯牛肉漢堡- 基本上係我地每次都會有人叫既,因為好大個,牛肉漢堡又juicy ,材料又多,配炸薯條一流。

2. 我記得左個名沙律- 好大盤,啲菜好新鮮,又有魷魚,最緊要加檸檬汁☺️。

3. 原隻燒春雞- 外面既配料好香,少少辣,不過肉質就乾左少少,不過好大隻大隻。

4. 露斯瑪莉檸檬汽水- 個名好長,顏色好靚,但無咩味。

餐廳坐得好舒服喎,地方大又寬躺,食物質素都幾好。

造訪日期: 2020年5月
感謝 agnesstorytelling

2020年4月30日 透過行動裝置

到觀塘興業街4號The Wave 4樓The Stadium吃下午茶, 大概一年多前來這裏吃過晚餐, 還記得當時是吃斧頭扒套餐。 今次的下午茶有煙三文魚意大利麵 +rosemary lemonade$108, 下午茶拼盤+ 凍檸茶 $138。

煙三文魚意大利麵 ~ 味道正常, 又唔可以話好有驚喜, 意大利麵的質感軟硬適中。

下午茶拼盤~ 有炸雞翼、沙律、火腿墨西哥烤餅和芝士蛋糕, 炸雞翼好香口, 沙律菜不太新鮮, 火腿墨西哥烤餅味道正常, 芝士蛋糕甜度適中, 芝士味香濃。

rosemary lemonade~ 紫色的賣相很美, 但飲唔出Lemonade 的味道。

凍檸茶~ 提供糖水, 自己可以調教喜歡的甜度。

食物質素好像一年前比較好,晚餐和下午茶都試過,下次有機會再來食下午餐先。

The Stadium
地址: 觀塘興業街4號The Wave 4樓

造訪日期: 2020年4月
感謝 Victoriay_eatwithvic
2020年2月4日 透過行動裝置

朋友陪去觀塘工業區看傢俬,看完了已是下午茶時間,經過這家的樓下,看似商場,每層都有食肆,決定和朋友一試這家

上到去裝潢令我地很驚喜,很美式,還有露台,想不到上到來感覺咁有feel!

重點是食物味道也相當吸引,一個餐包含了食物,飲品,甜品!真係滿足你三個願望!又好食!
我地坐到唔捨得走,下次一定會再來!

造訪日期: 2019年12月
感謝 nnlsmc
2020年1月31日

近年,觀塘、旺角、土瓜灣等舊區,迎來不少設計感獨特的餐廳,有走日系風格,亦有復古、設計路線。要是在KT海濱散步累了,不妨放下手機騰出時間到這裡核來在那充滿運動風的環境中享用一下午餐,紓解一下近期鬱悶的心情。
【The Stadium】,在【古希臘】時解賽跑場;在 【現在的】解運動場,體育場。呢到明乎其實的是主打運動主題的美式餐廳。

這家店位於<The Wave>裡面4樓全層,地下搭直上四樓,一出就見到呢部足球機迎接每位客人。

行前小小有個大大嘅酒吧及電視會有播運動比賽,世界盃的話相信氣氛會非常好。

環境挻涼快,有戶外座位,挻多位置可以坐呢 ,好像可提供 200座位,裝潢具特色,每個地方都有不同運動主題裝飾做賣點,「玻璃杯、餐盤、吊燈,全都跟體育有關聯就連連水杯同枱墊呢啲細節位都有跡可尋」。

食物以美式為主,Lunch除了薄餅、薯條、漢堡包外,還有大量因應香港人口味的食物,扒類、沙律、club sandwich、pasta、小食拼盤……份量會是美式嗎?

如果想個餐完整少少可以另外加錢$15會有青菜沙律或者是日餐湯選擇。我就將一個餐Update罷了。選擇了沙律菜呢。沙律菜味道不錯因為配上秘製黑醋,新鮮配搭。

夏日球迷沙律 $88
(牛油果、芒果、青瓜、粟米)
牛油果的果肉質地細膩,味道鮮美,似乳酪。牛油果是最近大熱的超級食物,國外的網美都在吃它呢~想不到牛油果配芒果、青瓜、粟米都好夾,有佢喺到即刻覺得有營又開胃。

芒果、青瓜、粟米,芒果呈淡黄色,食落肉厚又细嫩多汁、青瓜同粟米就不算太特別。

個底就係好Fresh既沙律菜,沒有草青味濃,味道清淡,個性不強,與各種食材都能搭配即係百搭,品品,是日可以慢慢享受悠閒的週末早午餐了。

燒烤醬豬肋骨 $138
濃郁燒烤醬味道都滲入豬肉內面焗至微焦,豬肋骨都算大件,肉骨比例平均。

燒好後把豬肋骨切開,一條一條慢慢吃,燒烤醬的味道很配,味道正正常常, 亦唔會太辣, 都唔會太重味,食落唔算係多汁,但有鬆軟既肉質。

跟餐會包埋嘢飲例如可以選擇凍嘅Rosemary 檸檬茶...咖啡、紅茶、檸檬茶,檸檬水。如果唔啱飲可以加$20升級左其他特別啲嘅嘢飲。

Set Lunch價錢尚算中肯,是日午餐需要+1的,下次如果有機會再嚟食嘅話我會想食芥末只吞拿魚雞蛋多士配黑魚子或者安格斯牛肉漢堡觀塘活化工廈後果然有很多餐廳及特色小店,令人百去不厭。最喜歡呢度地方光猛,座位舒適,亦提供各種運動賽事直播之餘仲有美式桌球、飛鏢機、足球機,給大小朋友任睇任玩,果真是吃喝玩樂好去處喔!

造訪日期: 2020年1月

無太大驚喜 只可以講對得住佢個價錢

造訪日期: 2020年1月
感謝 bearererer

查看過The Stadium的旅客也查看過

去過The Stadium嗎? 請分享你的經驗!