“記得要吃魚”

Saegreifinn - The Sea Baron
雷克雅維克排名第13 (共103家小吃)
更多餐廳詳細資料
適合: 適合攜帶兒童同行, 當地美食
用餐選擇: 宵夜, 晚餐, 早餐, 午餐, 外帶
2016年10月9日

慕名來試這餐廳的龍蝦湯, 味道很好, 但也不是非常出眾... 反而他的串燒魚 blue ling 非常好吃, 另外蝦和帶子串燒也不錯 ... 這裏坐立非常擠迫, 有兩層 ... 大家要有心理準備食物要等上一段時間

造訪日期: 2016年9月
感謝 bigana103
發表評論評論 (4,385)

2016年10月7日

這裏的湯非常好喝。而且裏面有很多海鮮,麵包也相當不錯,鬆軟可口,搭配一些黃油實在是無可挑剔,整個地方生意非常好,經常人滿為患,一直營業到凌晨一點鐘,對我來講,方方面面都盡善盡美,可以選擇來這裏吃一頓午餐,周圍環境比較擁擠,值得推薦。

感謝 SHYLOCK1
一位來自中國的 Tripadvisor 會員
2016年10月5日 透過行動裝置

2016年9月30日

睇咗好多blogs都介紹呢間龍蝦湯,周末下午去完騎馬,返到市中心就即刻去。

當時大約下午六點幾,諗住應該唔會太多人呱,點知要排隊排到出門口。

時間尚早,咁就排一陣,好在都唔係太耐,眼見食客中有好多都係遊客,有好多日本人同香港人。

呢度係先排隊落order,到你時佢會問你有位未,有位先同你落order同收錢,俾完錢有個牌仔俾你返埋位等嗌你號碼,到時會有侍應將食物送到你張枱。

呢度除咗最出名嘅龍蝦湯,主要係食串燒海鮮,大大串好吸引。

我哋叫咗一碗龍蝦湯、一串燒鱈魚,一串燒三文魚、一串燒帶子、一串燒大蝦同埋一串燒魚餅。

由於係即叫即燒,坐低後都要等一陣。先嚟咗個龍蝦湯,好鮮甜好好味,啲龍蝦肉好滑,跟湯有麵包搽牛油食。

差唔多飲完湯,啲串燒就嚟喇。嘩,啲帶子大粒到,響香港好少見到咁大粒帶子。全部嘢都好好食,佢哋應該只係落咗啲海鹽調味,無加太多嘢,因為啲海鮮本身好新鮮已經好好食。

最驚喜係個三文魚,好肥美,魚味好出,好鍾意個燒三文魚串。

呢餐兩個人太約8千幾ISK,兌返港幣要六百蚊左右,都有啲貴,不過有咁新鮮嘅海鮮都值,響香港都幾難食到。

佢仲有鯊魚的,之前睇過好多blogs啲人都話鯊魚肉好腥,我哋興趣不大無試了。

造訪日期: 2016年9月
感謝 koeymeow
2016年9月28日

位於市區的小餐廳,應該是是衝著鯨魚肉來,吃起來有點像牛肉但帶點魚肉的腥味,還有平價的龍蝦湯和各種魚肉串燒, 是可品嘗冰島小吃的地方

造訪日期: 2016年5月
感謝 joe60429

查看過Saegreifinn - The Sea Baron的旅客也查看過

聯邦區雷克雅維克

去過Saegreifinn - The Sea Baron嗎? 請分享你的經驗!